De verbouwing

Vandaag is het moment dat ik en mijn vriend ons ouderlijk huis verlaten. Wij hebben samen een huis gekocht en er moet nog veel gebeuren. De badkamer gaat eruit, de keuken en de woonkamer worden aangepakt. Samen met een groep vrienden gaan wij de verbouwing aan. Hoe lang het gaat duren is nog maar de vraag.

De badkamer

Wij hebben gekozen voor een Beach look. In de vloer worden kleine kiezelstenen geplaatst die gevoegd zijn. De muur wordt strak grijs en er komt een bamboe handdoekenrek. De keuze was al snel gemaakt toen mijn vriend en ik elkaar onze moodboards lieten zien. Ik was blij dat hij er hetzelfde over dacht als ik.

De mannen gingen eerst aan de slag met het slopen van een tussenmuur. De vrouwen hadden als taak gekregen om broodjes te maken en af en toe koffie langs te brengen.
Wij mochten later beginnen met decoreren.

Ik ging de winkel in om accessoires te shoppen voor in de badkamer. Stuur nooit een vrouw op woonaccessoires shopping, dit zorgt ervoor dat zij met meer spullen thuiskomt dan hoort.

De keuken

De keuken gooien we helemaal om. Dit gebeurt wel pas zodra de badkamer af is. One thing at a time. Wat betreft de looks van de keuken, die helemaal zwart wordt. Ja inderdaad. De keuken wordt volledig zwart gemaakt. Waarom deze keuze? Het grappige is dat mijn vriend en ik weer precies hetzelfde hadden bedacht. Gelukkig heeft hij dezelfde smaak als ik. Wij dachten dat zwart het nieuwe wit is op het gebied van keukens. De kleur zie je veel vaker terug en het straalt luxe uit. Het is goed te combineren met onze rode keukenapparatuur. Voor verlichting hebben wij voor led inbouwspots gekozen, in de kleur zwart.

De zwarte industriële keuken die wij hebben gekozen is stoer en robuust. Een enorm marmeren keukenblad maakt het plaatje helemaal af.

De woonkamer

Tot slot de woonkamer. Dit is wat wij als laatste gaan aanpakken. Wij wilden graag dat de woonkamer mooi overeenkomt met de keuken, dus hebben wij ook voor een industriële woonkamer gekozen. Een mix van rustige kleuren en grove materialen. Less is more. Er zijn een paar woonaccessoires waar wij het ook op willen laten vallen bij binnenkomst. Eerst loop je door de stalen deuren en vervolgens loop je tegen een prachtige leren bank aan met daarnaast een stoere lockerkast in het zwart. Over de vloer waren nog een paar discussies voorgevallen. Mijn vriend wilde een gietvloer, die past eigenlijk perfect bij deze look, maar ik wilde per se een visgraatvloer, van hout.

Nu vraag je je vast af welke het is geworden. Verrassend genoeg is het de gietvloer geworden. Hij had gelijk wat betreft de match tussen de vloer en onze eyecatchers.

Ik kan niet wachten tot het resultaat!