Hoe zoek jij naar nieuwe vacatures?

Iedereen is wel eens op zoek naar nieuw werk of is gewoon aan het kijken naar vacatures die online staan. Veel mensen zoeken naar verschillende vacatures ook al zijn ze niet eens op zoek naar werk. Het is dan zo dat die mensen potentiƫle zoekenende mensen zijn, de mensen die nog niet weten dat ze nieuwe werk zoeken maar het wel al doen. Ja, die mensen bestaan dus. Maar waar letten mensen eigenlijk op wanneer ze aan het zoeken zijn naar vacatures? Kijken ze op plaatsen, zodat ze bijvoorbeeld zoeken op vacatures Ridderkerk of Rotterdam? Mensen zoeken op de meest voorkomende, maar ook niet voorkomende, zoektermen. Maar waar let jij eigenlijk op wanneer je naar nieuwe vacatures aan het kijken bent?

 

Zoek jij wel op plaats namen?

Veel mensen zoeken naar vacatures gebaseerd op plaatsnamen. Wat eigenlijk ook best wel logisch is. Want niet iedereen heeft er even veel zin in om uren te reizen naar hun werk. En sommige mensen hebben het daar wel voor over. Ook kan het zo zijn dat je op het punt staat van verhuizen, of je weet dat je gaat verhuizen naar een andere omgeving en je alvast wilt kijken naar nieuwe werk dichter bij die ene plek waar je gaat wonen. Dat is ook altijd nog een optie natuurlijk.

 

Op het aantal uur dat je wilt werken

Hier zoeken ook veel mensen op. Sommige mensen willen juist parttime werken en andere willen perse fulltime werken. Dat is natuurlijk ook een belangrijk punt om naar te kijken. Want je wilt natuurlijk wel ongeveer aan de uren zitten die je van te voren in gedachten had. Want het is niet te bedoeling dat wanneer je het liefst full time wilt werken je met partime uren komt te zitten of andersom natuurlijk. Want j ekiest er niet voor niets voor om hierover na te denken.

 

Heb jij liever een kantoorbaan, of een baan waar je ook onderweg bent?

Ook een belangrijk onderdeel. Want een kantoorbaan hoeft niet perse te betekenen dat je elke dag van 9 tot 5 vast zit achter jouw bureau en computerscherm. Nee het kan ook zo zijn dat je voor jouw werk ook onderweg moet zijn, en dan is het alsnog een kantoorbaan maar dan met af en toe een andere locatie waar je kan zitten. En veel mensen kijken hier toch naar. Want het is begrijpelijk dat je niet 5 dagen in de week 8 uur per dag vast geplakt zit op een plek. Sommige mensen willen dat juist wel graag, die houden van vastigheid en vinden het daarom ook minder erg om op een plek te zitten. Maar sommige mensen verlangen soms naar een andere omgeving en dan is het natuurlijk wel fijn wanneer je voor jouw werk onderweg kan zijn.