Ontdek de mooiste plekken van Nederland

Nu de donkere maanden zijn aangebroken, veel plekken dicht zijn en ons sociaal leven op pauze staat denk je misschien niet direct aan het spelen van toerist in eigen land. Maar juist omdat er nu niet zoveel mogelijk is, is dit de perfecte tijd om eens na te denken over wat je straks wilt gaan doen als er weer meer open is. Die ultieme reis naar de andere kant van de wereld zit er dan misschien nog even niet in, maar ook in Nederland kun je mooie plekken ontdekken. Vaak zijn we ons niet eens bewust van het pracht van Nederland, maar geloof mij: het is hier prachtig! Begin dus je eigen bucketlist gewoon in ons kikkerlandje. Wat je hier allemaal kunt doen? Je leest mijn favoriete bestemmingen in deze blog.

Fietsen door de bollenvelden

Je moet nog even geduld hebben voordat je deze activiteit van de lijst kan afstrepen, maar fietsen door de bollenvelden is toch wel echt een iconische activiteit waar ik onwijs van kan genieten. De eindeloos lange, uitgestrekte velden vol met gekleurde bloemen, ik kan er uren naar kijken. Het komt dus goed uit dat er verschillende fietsroutes zijn opgezet in deze omgeving, daarmee is het voor iedereen toegankelijk. Sta je nu niet zo te springen op een lange fietstocht op je oude barrel, overweeg dan eens een elektrische fiets. Hiermee kun je toch van al het moois genieten, zonder dat je erg vermoeid wordt. Je bent een stuk sneller en fietst comfortabeler dan op een gewone fiets. Ook kun je met een elektrische fiets kiezen voor een langere fietsroute, waardoor je nog meer moois te zien krijgt. Zorg er wel voor dat je het juiste type kiest, zoals een elektrische fiets dames of cube e-bike.

Kaasmarkt in Alkmaar

Net als Gouda is Alkmaar een echte kaasstad. De traditie van het handjeklappen door kaasboeren uit de polders, het wegen van échte kazen en vrolijke kaasmeisjes zijn hierbij onmisbaar. Het is de grootste en oudste kaasmarkt van Nederland en trekt jaarlijks veel mensen aan. In Alkmaar kun je tot en met september elke vrijdag een kijkje nemen. Na een rondje over de kaasmarkt kun je ook heel goed shoppen in Alkmaar en bruist het centrum van gezellige terrasjes. Jij vermaakt je daar dus wel!

Molens op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een buurt dat nog wel in de Industriële Revolutie lijkt te leven. Authentieke huisjes, prachtige molens, een klompenmakerij, kaasboerderij, er is van alles te zien en te beleven. In de restaurantjes vind je echte Nederlandse lekkernijen en overal kun je leuke souvenirs meenemen. Het is een echte beleving voor jong en oud, neem dus gezellig je opa en oma of jonge nichtje mee.