Het genot van een reistas op wielen

Ik ging altijd op pad met een backpack of rugzak. Ik vond het altijd onzin een aparte koffer aan te schaffen. Die zou toch maar in de weg staan en ik had er ook geen geld voor. Tot ik van mijn moeder een reistas op wielen kreeg, voor mijn reis naar New York. Zij vond dat ik wel in stijl op reis mocht, en dat ik een cadeautje verdiend had. Superleuk natuurlijk! Ik pakte mijn gloednieuwe tas in en ging op pad. Wat een genot was dat zeg! Heerlijk om niet meer te hoeven slepen met die backpack. Ik voelde me altijd nog zo’n student met mijn rugzak. Een reistas op wielen hoef je – vanzelfsprekend – niet op te tillen en dat voelde echt als een luxe. Vooral toen mijn vlucht op de terugreis vertraagd was, want ik moest ineens naar een andere gate. Zie dan maar eens je rugzak met al je spullen het hele vliegveld over te tillen. Ik kon nu gewoon mijn reistas achter me aan trekken met een kop koffie in mijn hand. Ik kan het je echt aanraden, als je vaak reist. Een reistas op wielen hoeft ook helemaal niet zo veel te kosten. Mijn kostte het natuurlijk niks omdat het een cadeau was, maar voor een paar tientjes ben je al in het bezit van een goede reistas of koffer op wielen.

Stevige reistas op wielen

Als je echt vaak op reis gaat is het slim voor een goede reistas op wielen te kiezen. Eéntje die gemaakt is van hard plastic bijvoorbeeld. Je koffer wordt immers door de bagageafhandeling flink heen en weer gegooid. Als je tien vliegreizen achter elkaar maakt heeft je koffer dus heel wat te verduren. Ik kreeg van mijn moeder een mooie reistas op wielen die wel wat reizen meegaat. Er zijn ook nog andere modellen op de markt, en natuurlijk zijn reiskoffers op wielen in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Kies dus liever niet voor de goedkoopste variant. Dan weet je bijna zeker dat je koffer het na een paar reizen begeeft. Bovendien wil je ook dat de ritsen van heel goede kwaliteit zijn en dat je je koffer op slot kunt doen. Er zijn voldoende opties als je op zoek bent naar een reistas of -koffer met cijferslot. Hiermee ben je er zeker van dat de inhoud van je koffer of tas veilig in je tas blijft zitten.

Tips voor reisbagage

Sommige mensen wagen het erop en wegen hun koffer voorafgaand aan hun vliegreis niet. Ik kan je vertellen dat je dat beter wel kunt doen. Ik kwam er op de terugreis achter dat mijn koffer te zwaar was en moest wat spullen achterlaten. Dat is natuurlijk zonde. Ik had geen zin om bij te betalen. Dus check dat van tevoren! Een andere tip is ook handig: kijk goed naar het bijboeken van bagage, vooral als je met een voordelige vliegmaatschappij gaat. Een voordelige vlucht is leuk, maar vaak mag je dan geen extra ruimbagage meenemen.