Een stedentrip Budapest is een aanrader!

Stel, je wilt er een paar dagen écht tussenuit. Iets zien van de wereld, maar niet al te ver weg. Dan is een stedentrip Budapest echt iets voor jou. Je bent al in een paar uurtjes in de stad (als je gaat vliegen tenminste) en dan kan het grote genieten beginnen. Kies een hotel in Buda of in Pest, dat maakt helemaal niet uit. Overal is wel iets te zien. Je kunt je hier dagen vermaken met het kijken naar de schitterende architectuur, het bezoeken van musea en het doelloos dwalen door de kleine straatjes. Budapest is echt een aanrader!

Budapest heeft iets bijzonders

Deze stad, de hoofdstad van Hongarije, heeft iets echt bijzonders. Je proeft de sfeer van toen met alle luxe van nu. De mensen zijn er, over het algemeen, vriendelijk en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in een wereldstad bent terechtgekomen. Toch is dat wel zo. Budapest is een grote stad met heel veel inwoners. Maar er heerst nog een bepaalde rust. Door de prachtige pleinen met terrasjes en fonteinen kun je op ieder gewenst moment even gaan zitten, iets drinken en de omgeving goed in je opnemen. Want je kijkt je ogen uit in deze stad. Overal is wel iets te zien. Een waterspuwer op de rand van een gebouw, een vreemd ogend huisje tussen grote gebouwen… Ga zelf maar eens kijken!

Een duik in een thermaalbad mag niet ontbreken tijdens je stedentrip Budapest

In Budapest zijn verschillende badhuizen. Deze stammen nog uit de tijd dat mensen thuis geen stromend water hadden. Gelukkig is dát inmiddels wel zo, maar een duik in een van deze baden moet wel op je lijstje met dingen die je gaat doen. Deze baden zijn gevuld met speciaal thermaalwater. Hiervan wordt gezegd dat er een helende werking voor bijna alles vanuit gaat. Heb je niks om te laten helen, dan is een rondje zwemmen in zo'n bad ook nog steeds een aanrader. Het water is heerlijk warm!

Eten en drinken in Budapest

Op iedere straathoek kun je eten en drinken kopen voor maar een paar forint. Sowieso drink je hier sterke koffie of rode wijn en eet je, natuurlijk, goulash. Maar wist je dat er ook een plaatselijke delicatesse bestaat die "Llangós" heet? Dit is een soort van platte oliebol die je eet met poedersuiker of juist met zure room en geraspte kaas. Niet echt lekker voor je lijn, maar dat loop je er in de stad wel weer af.