Wat moeten de mannen dragen deze zomer

De trends waar de heren zich aan moeten houden dit jaar zijn er natuurlijk een paar. En het is ook heel logisch dat je niet alles kan onthouden. Maar wij zetten alvast wat trends voor je op een rijtje zodat je weet waar je naar moet zoeken. Zoals equalite traningspakken of equalite jassen kopen

Motor-chique

Veel grote modemerken hebben (zwart) leer weer omarmd, op een geheel nieuwe manier. De collecties van grote merken zitten vol met racejacks, leren jassen, handschoenen, beschermende broeken, jumpsuits en meer motoresthetiek.

Skater

Een van de modetrends die al even in opmars is, komt in 2023 definitief tot bloei. Skatemerken als Santa Cruz en Vans doen het al jaren goed, maar nu hebben ook grote modehuizen de skaterslook geïntegreerd in hun collecties. Schone zaak.

Blauwe baggy jeans

Voortbordurend op de skaterslook, is ook de wijde jeans een van de modetrends die in 2023 definitief het straatbeeld betreedt. Veel mannen durfden hun strakke spijkerbroek in 2022 nog niet om te wisselen voor een baggy jeans, maar daar gaat nu echt verandering in komen. Wees gerust, die skinny jeans komt ooit wel weer terug, al hopen we hier op de redactie dat die voorgoed in de vergetelheid raakt. Op alle metalbands uit de jaren 80 en 90 na, uiteraard.

Y2K

Modeontwerpers zijn ook bezweken voor de rage die teruggrijpt naar de jaren 2000, ook wel de Zeroes genoemd. Dames droegen destijds strings die boven hun jeans uitkwamen, levensgrote zonnebrillen, veel bling-bling en naveltruitjes. Ook voor heren was dit een van de meest dubieuze modetijdperken. Maar wat ooit fout was, is nu weer cool.

Motieven, motieven en motieven

Het combineren van verschillende motieven durven we afgaande op de collecties wel een van de modetrends van 2023 te noemen. Ruiten, strepen, tie-dye, inheemse motieven; alles komt voorbij en wordt door de grote merken lustig gecombineerd.

Cowboy

Ook opvallend: in alle collecties, voor zowel mannen als vrouwen, komt veel cowboykleding voor. En toegegeven, vooral de shirts in westernstijl zijn mooi te combineren met andere stijlen.

Cargo-broeken

Ik Wil Ook Zo’n Broek Met Van Die Zakken Aan De Zijkant is een nummer van Huub Hangop uit 2002. Het kroegnummer van weleer gaat over een cargo-broek, het bewijs dat modetrends voor mannen altijd weer terugkeren.

Trenchcoat

In de modetrends voor mannen is het zoals gezegd een komen en gaan van klassiekers, en de trenchcoat staat daar symbool voor. In 2023 zitten de collecties er vol mee.

 

Dus wanneer je rekening houdt met deze trends, kan je nooit de plank mis slaan met jouw outfit.